ביטול צו קיום צוואה

witness-signature-paper

ביטול צו קיום צוואה או תיקון צו קיום צוואה

הליך אשר ניתן לפתוח בו במקרים בהם כבר ניתן ע"י הרשם צו קיום צוואה.

חשוב להבין כי מרגע שניתן צו הירושה, למעשה מדובר בסוגיה שהוכרעה. יחד עם זאת המחוקק הותיר פתח לביטול צו קיום צוואה או תיקון של הצו, בהתקיים שני תנאים מרכזיים:

• נתגלתה עובדה שלא הובאה בפני בית המשפט או הרשם טרם מתן הצו.
• אילו הייתה מובאת אותה עובדה מלכתחילה בפני הרשם או בית המשפט, היה בה כדי להביא לתוצאה שונה, כלומר – למתן צו ירושה או צו קיום צוואה שונה מזה שניתן.

במקרים בהם יש התנגדות לצוואות או הוגשה בקשה לביטול צו קיום צוואה או תיקון צו ירושה והרשם לעניני ירושה החליט שלא להיזקק לעובדה או לטענה שהמבקש יכול היה להביאה לפני מתן הצו, או שיכול היה להביאה לאחר מכן ולא עשה כן בהזדמנות הסבירה הראשונה, עליו להפסיק לדון בבקשה ולהעבירה לבית המשפט. עורך דין צוואות מתעסק בסוגיה זו ומסייע ללקוחותיו להתנהל בנושא.
במקרים כאמור, העובדה החדשה תיבחן בין היתר בשני מבחנים מרכזיים:

• האם ניתן היה להביא את העובדה החדשה בפני בית המשפט בטרם ניתן הצו ע"י הרשם.
• האם המבקש היה יכול להביאה במועד סמוך להינתן הצו או "בהזדמנות הסבירה הראשונה" (לשון סעיף החוק), אך לא עשה זאת והמתין למועד אחר, ואם כן מה הסיבה לכך.

בית המשפט יבחן את טיב העובדה החדשה שנתגלתה, מהותה וכמובן משקלה בין מכלול העובדות האחרות הקשורות בצוואה. כמו כן תיבחנה הסיבות בגינן העובדה החדשה הובאה לפתחו של בית המשפט באיחור.
רק בהינתן ובית המשפט יחליט כי העובדה החדשה שנתגלתה עומדת בכל המבחנים הדרושים, כמו גם מועד גילויה והבאתה בפניו, יוכל בית המשפט להיעתר לבקשה ולהורות על ביטול או תיקון צו הירושה לאחר הגשת ערעור על צו קיום צוואה כמובן.

לקבלת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים

מאמרים נוספים
הסכם חלוקת עיזבון

הסכם חלוקת עיזבון

חלוקת עיזבון בין יורשים לא תעשה טרם שימוש בכלל מפתח אותו עלינו לזכור: לא מחלקים לפני שבודקים! חוק הירושה קובע, כי הוראות החלוקה

קרא עוד >>
צו ירושה

צו ירושה

צו ירושה הוא צו משפטי שניתן לאחר פטירתו של אדם, אשר מטרתו להצהיר אודות יורשיו של אדם במקרה בו אדם נפטר ולא הותיר

קרא עוד >>
המלצות

לייעוץ ראשוני מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם